Vyše 600 ľudí pôjde z východného Slovenska podporiť protest odborárov v polícii

02.12.2005 Prešov

Prešov 2. decembra (TASR) - Viac než 600 ľudí z východného Slovenska podporí protest policajných odborov na zhromaždení v Bratislave v sobotu 3. decembra. Pr...
Prešov 2. decembra (TASR) - Viac než 600 ľudí z východného Slovenska podporí protest policajných odborov na zhromaždení v Bratislave v sobotu 3. decembra. Predseda Regionálnej rady Konfederácie odborových zväzov v Prešove Jozef Balica k tejto informácii dodal, že sú to predstavitelia a zástupcovia rôznych odborových zväzov (OZ) vrátane OZ KOVO.

Postoj ministra vnútra Vladimíra Palka nemôže byť podľa Balicu vzorom ako \"zatočiť\" s neposlušným odborárom či už vo verejnej službe alebo v súkromnej sfére. Reagoval tak na fakt, že Palko odvolal predsedu OZ polície z jeho pracovnej funkcie. \"Tento arogantný a pre demokraciu neprípustný čin nás veľmi znepokojil a bol impulzom aj k ďalším protestným krokom, \" povedal Balica.
Podľa odborárskeho predáka nemôže ani minister vnútra takýmto \"bizarným spôsobom\" diktovať odborárom ako majú vystupovať na svojich protestných zhromaždeniach. \"V každej demokratickej a pluralitnej spoločnosti je úplne normálnym javom, že takéto zhromaždenie prinesie mzdové a sociálne požiadavky, \" dodal.
Fakt, že o Palkovo počínanie vo vzťahu k odborárom v polícii sa zaujímajú odborárske centrály v zahraničí a aj Európsky parlament je tiež podľa Balicu výrečný.
 

Vyberte región

mark